Pudingtorta
Hozzávalók:A tésztához:
A vaníliakrémhez:
Az epres krémhez:
A csokoládékrémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a kakaóport, és a sütőporos lisztet.
A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
160-180°C fokon tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt 2 lapba vágjuk.
Mindegyik pudingot külön készítjük el. A pudingport elkeverjük 5dkg cukorral és 1dl apránként hozzáadott hideg tejjel. A többi tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és belekeverjük az elkevert pudingport. A pudingot folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik. Levesszük a tűzről, majd elkeverjük benne az előzőleg 4ek vízben feloldott zselatint.Hagyjuk kihűlni miközben néha, keverünk rajta.
A tűzről levett, zselatinnal dúsított megfelelő ízű pudingba keverjük a vaníliát, az eperlikőrt,illetve a csokoládé szirupot.
Az egyik tortalapot beletesszük, a tortaforma aljába körbevesszük a tortagyűrűvel. Mindegyik pudinghoz külön-külön keményre felverjük a tejszínhabot 2evőkanál porcukorral. Először a csoki pudingba forgatjuk bele a kemény tejszínt, rásimítjuk a tortalapra, majd hűtőszekrényben hagyjuk kicsit dermedni.
A következő adag habot az eperpudingba forgatjuk, majd rásimítjuk a csokoládés krémre. Dermedésig ismét hűtőbe tesszük.
A harmadik adag tejszínt a vaníliás pudingba keverjük,ezt ráterítjük az eperkrémre.
A tetejére helyezzük az előre felszeletelt tortalapot.(azért van szükség arra,hogy előre felszeleteljük,hogy könnyebben tudjuk majd felvágni a tortát.)
Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A maradék tejszínhabot porcukorral és egy kevés habfixálóval kemény habbá verjük.Tejszínhab rózsákkal és eperszemekkel díszítjük a torta tetejét.