Pulykamáj sörtésztában
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A májat alaposan megmosni a hártyákat eltávolítani, majd jól lecsepegtetni. (papírtörlővel kicsit leitatni a vizet)
A tojások sárgáját összekeverni a sörrel, ízlés szerinti mennyiségű sóval és őrölt borssal, majd annyi lisztet adni hozzá, hogy palacsintatésztánál kicsit sűrűbb legyen.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni, majd óvatosan a masszához keverni.
Egy serpenyőbe olajat hevíteni a sütéshez.
A májat enyhén besózni, majd először lisztbe, majd a sűrű tésztába jól beleforgatni. Ezután óvatosan a forró olajba helyezni, és közepes lángon mindkét oldalát szép pirosra sütni. Sütés után lecsepegtetni, majd papírtörlőre helyezni.
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor ízlés szerinti körettel, és savanyúval kínálni.