Elmentem!Pulykanyak leves
Hozzávalók:
- 3 db pulykanyak
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db zellergumó
- 1/2 karalábé
- 1 db burgonya
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 szál petrezselyem
- 2 zellerlevél
- 1 db chilipaprika
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- 10 dkg orsótészta
|
Elkészítési idő: |
1 óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
3 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
Egy lábasba beleteszem a nyakat, felengedem vízzel, és elkezdem főzni.
Megpucolom, és felvágom a zöldségeket.
Félidőben leszedem a habot a hús tetejéről, belerakom a zöldségeket majd lassú tűzön tovább főzöm, ízesítem.
Közben főzök hozzá tésztát.
Tálalok. Teszek a levesre chilit és szórok rá paprikát.
Tipp / megjegyzés:
Kedvenc húslevesem. Ez alkalommal igencsak méretes példányokat sikerült vennem.
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.