Főoldal / Levesek / Pulykanyak leves

Pulykanyak leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pulykanyak leves

Pulykanyak húsleves orsótésztával

Hozzávalók:

  • 3 db pulykanyak
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zellergumó
  • 1/2 karalábé
  • 1 db burgonya
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 szál petrezselyem
  • 2 zellerlevél
  • 1 db chilipaprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • 10 dkg orsótészta
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Egy lábasba beleteszem a nyakat, felengedem vízzel, és elkezdem főzni.

Megpucolom, és felvágom a zöldségeket.

Félidőben leszedem a habot a hús tetejéről, belerakom a zöldségeket majd lassú tűzön tovább főzöm, ízesítem.

Közben főzök hozzá tésztát.

Tálalok. Teszek a levesre chilit és szórok rá paprikát.

Tipp / megjegyzés:
Kedvenc húslevesem. Ez alkalommal igencsak méretes példányokat sikerült vennem.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére