Főoldal / Szárnyas Ételek / Pulykanyak pörkölt petrezselymes krumplival

Pulykanyak pörkölt petrezselymes krumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pulykanyak pörkölt petrezselymes krumplival

Pulykanyak pörkölt petrezselymes krumplival

Hozzávalók:

  • 4db pulykanyak
  • libazsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db paradicsom
  • 2 db csípős hegyes paprika
  • 3 db chili paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 2 db pörköltszaft kocka 
  • chiliszósz
  • 4 db krumpli
  • petrezselyemlevél
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • citrom
  • olívaolaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A pulykanyakakat fűszerezem, egy serpenyőben libazsírban megsütöm, félreteszem.

A zsírba beleteszem az aprított hagymákat, megdinsztelem. Hozzáadom a kockára vágott paprikákat és paradicsomot, a chilipaprikákat, fűszerezem, a pörköltszaft kockákat belemorzsolom.

Visszateszem a pulykanyakakat, feleresztem vízzel, puhára főzöm.

Közben megpucolom a krumplit, kockára vágom, sós vízben megfőzöm.

Tálaláskor teszek a tányérra egy nagyobb, és egy kisebb pulykanyakat, mellé krumplit, megszórom aprított petrezselyemzölddel, a pulykanyakakra locsolok chiliszószt.

Fokhagymás, lilahagymás paradicsomsalátával fogyasztom.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére