Puncsos kókuszos alagút
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat szétválasztom.
A fehérjét 2 kanál cukorral kemény habbá verem, a sárgáját a többi cukorral, és 1 kanál vízzel habosra keverem, majd összekeverem a két masszát. Lazán belekeverem a sütőporos lisztet, a kókuszreszeléket. Nagyméretű, sütőpapiros tepsiben 180 fokon, 20 percig sütöm.
Amikor megsült, egy őzgerinc formát folpack fóliával kibélelek. A tésztát méretre vágom, és az őzgerincformát kibélelem vele. Lekvárral lekenem.
Egy darab piskótát méretre vágok az őzgerinc bezárásához, és félreteszem.
A többi piskótát apróra tördelem a babapiskótával együtt. A rummal elvegyített tejjel meglocsolom.
Hozzáadom a cukrot, margarint, darált diót, lekvárt, kakaóport, és az egészet összekeverem. Az őzgerincbe töltöm.
A tetejét lekenem ismét lekvárral, és a lappal lezárom. 1-2 órát a hűtőbe teszem.
Elkészítem a pudingos mázat.
A margarint a cukorral, és a tejjel, gőz felett kikeverem. Hozzáadom a főzés nélküli pudingport, besűrítem, és az őzgerincformából kiborított alagutat bevonom vele.
Kókuszreszelékkel megszórom.