Puncsos tekercs
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A piskóta lekenéséhez:
A bevonathoz:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral 10 perc alatt jó habosra kikeverjük. Hozzáadjuk az étolajat és a lisztet is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és elsimítjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük.
Ha megsült, a sütőpapírt lehúzzuk róla, majd porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk és feltekerjük.
Ebben hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a mazsolát rumban áztatjuk. A babapiskótákat bele mártogatjuk a kávés tejes keverékbe és széttördeljük. Ezután a többi hozzávalót hozzáadva elkeverjük.
Szükség esetén tehetünk bele cukrot. (Én nem tettem bele,mivel cukrozott volt a babapiskóta.)
Kóstoljuk meg a tölteléket, mindenki a maga igénye szerint variálhatja. A babapiskótát a kávés tej helyett áztathatjuk szörppel festett cukros szirupban is.
Akár ki is pürésíthetjük a tölteléket, de így darabosan nekem jobban tetszik.
A kihűlt piskótát lekvárral lekenjük, a tölteléket ráhalmozzuk, elsimítjuk és feltekerjük.
Legalább 4 óra hosszat hagyjuk a hűtőben és utána készítsük el rá a mázat.
A máz hozzávalóiból a cukrot, a vajat, a tejet vízgőz felett kézi mixerrel habosra kikeverjük. Majd rászórjuk a pudingport és alaposan elkeverjük. A tekercset bevonjuk a szép rózsaszínes mázzal.
Hűtőben hagyjuk megdermedni, majd szeletelve kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!