Főoldal / Desszertek / Püspökkenyér Tündi konyhájából

Püspökkenyér Tündi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Püspökkenyér Tündi konyhájából

Püspökkenyér Tündi konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg finom liszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 5 db tojás
  • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 18 dkg kristálycukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Az ízesítéshez:

  • 5 dkg durvára vágott mogyoró (dió)
  • 5 dkg durvára törött étcsokoládé
  • 5 dkg kandírozott citrushéj darabok
  • 5 dkg kandírozott narancshéj darabok
  • 5 dkg mazsola

A szóráshoz:

  • porcukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(Teflonos püspökkenyér sütőforma mérete: 24cm x 8cm)
A tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd közben a tojások sárgáját is belekeverjük.

A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá felverjük. A kétféle lisztet összekeverjük.
A cukros-tojás masszához a lisztet és a kemény habot váltakozva, apránként hozzákeverjük. Végül pedig a töltelék hozzávalóit is belekeverjük a tésztamasszába.

Tésztamasszát belesimítjuk a püspökkenyér sütőformába (én azért nem vajaztam, liszteztem ki, mert teflonos a sütőformám, így nem ragadt bele a tészta).
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük (tűpróba).
Ha megsült és kihűlt, a sütőformából egy tálra kiborítjuk, szeletekre felvágjuk és porcukorral megszórjuk a tetejét.

Püspökkenyér Tündi konyhájából 4.50/5 (2 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére