Quiche lorraine frittata
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A bacont (v. sonkát) vágjuk fel kisebb kockákra, majd egy serpenyőben süssük szép pirosra.
A tojásokat üssük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a tejszínt, a tejet, ízlés szerint sót, és őrölt borsot, majd kézi habverővel keverjük simára. (csak tejjel is elkészíthető, de a tejszíntől sokkal selymesebb ízt kapunk)
Ezután reszeljük bele a sajtot, majd adjuk hozzá az elősütött bacont, és keverjük össze.
Egy kisebb tepsit (nálam 15 x 25 cm-es) béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele az összekevert masszát.
Tetejét pakoljuk meg koktélparadicsommal (ez el is hagyható) vagy szórjuk meg reszelt sajttal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon, süssük 30-35 percig, hogy összesüljön, és a teteje szép piros legyen.
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a langyosra hűlt frittatát ízlés szerint szeleteljük fel. Kínálhatunk mellé még ízlés szerint salátát is.