Raffaello szelet Erdélyi sütemény
Hozzávalók:A fehér tésztához:
A barna tésztához:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
Először a fehér tésztát készítjük el.
A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beleszórjuk a a kókuszreszelékkel elkevert sütőporos lisztet, hozzáadjuk a citromlevet is és óvatosan összekeverjük. Egy nagy gáztepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk és belesimítjuk a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a barna tésztát. Ennél ugyanaz az eljárás, mint a fehér tésztánál, csak a kókuszreszelék helyett a diót a kakaóval, a liszttel és s sütőporral keverjük össze, majd óvatosan a habba forgatjuk. Tepsibe simítjuk és 15 perc alatt megsütjük.
A tojássárgákat a cukrokkal, a pudingporral, a tejjel,és az olvasztott csokoládéval simára keverjük és sűrű krémmé felfőzzük. Hagyjuk kihűlni. A puha margarint kihabosítjuk és a kihűlt pudingos krémhez keverjük.
A sütemény összeállítása:
A krém 2/3 részét a kókuszos tésztára kenjük, majd rátesszük a barna tésztát, és lekenjük a maradék krémmel. A sütemény tetejét bőven megszórjuk kókuszreszelékkel. Hagyjuk állni a süteményt, hogy összeérjenek az ízek. Hűtőszekrénybe helyezzük és másnap, kockákra vagy szeletekre vágva tálaljuk.
Most, ez a legfinomabb sütemény számomra a kókuszosak közül.