Rákkal töltött gomba édes chili szósszal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A rizst olívaolajon megpörkölöm, majd félig megfőzöm, beteszem egy keverőtálba.
A hagymákat megdinsztelem, és egy tálba teszem. Hozzáütök egy darab tojást, fűszerezem, beleteszem a karikára vágott chili paprikát, aprított petrezselymet, összekeverem.
A gombákat beteszem egy serpenyőbe, meglocsolom citromlével, belekanalazom a tölteléket, ráteszem a rákokat, újra fűszerezem, és ismét meglocsolom a citromlével, és a chiliszósszal.
Teszek rá, és alá olívaolajat, majd beteszem az előmelegített sütőbe (180 C fok, hőlégkeverés), addig sütöm, amíg szépen megpirul.
Tálaláskor a tényérra rakok egy gombát,meg egy felet, rájuk petrezselyemlevelet, s locsolok a tányérra ketchupot és chili szószt. Mint mindig – a hasonló étkek esetében – most is vörösborral kísérem le.