Főoldal / Egytálételek / Rákkal töltött gomba édes chili szósszal

Rákkal töltött gomba édes chili szósszal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rákkal töltött gomba édes chili szósszal

Rákkal töltött gomba édes chili szósszal

Hozzávalók:

  • 3 db óriási (dia 12 cm) csiperkegomba
  • 3 púpozott evökanál rizs
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás 
  • 1/2 doboz (10 dkg ) édesvízi rák 
  • 1 db chili paprika
  • petrezselyemzöld
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • édes chili szósz
  • Vegeta
  • extraszűz olíva olaj
  • citrom
  • ketchup
  • petrezselyem
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A rizst olívaolajon megpörkölöm, majd félig megfőzöm, beteszem egy keverőtálba.

A hagymákat megdinsztelem, és egy tálba teszem. Hozzáütök egy darab tojást, fűszerezem, beleteszem a karikára vágott chili paprikát, aprított petrezselymet, összekeverem.

A gombákat beteszem egy serpenyőbe, meglocsolom citromlével, belekanalazom a tölteléket, ráteszem a rákokat, újra fűszerezem, és ismét meglocsolom a citromlével, és a chiliszósszal.

Teszek rá, és alá olívaolajat, majd beteszem az előmelegített sütőbe (180 C fok, hőlégkeverés),  addig sütöm, amíg szépen megpirul.

Tálaláskor a tényérra rakok egy gombát,meg egy felet, rájuk petrezselyemlevelet, s locsolok a tányérra ketchupot és chili szószt. Mint mindig – a hasonló étkek esetében – most is vörösborral kísérem le.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére