Főoldal / Egytálételek / Rakott bundáskenyér

Rakott bundáskenyér

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott bundáskenyér

Rakott bundáskenyér

Hozzávalók:

  • vaj az edény kikenéséhez
  • 12 szelet kenyér
  • 3 db+4 db nagyméretű tojás
  • fél pohárnyi tej
  • 3 dl tejföl
  • frissen őrölt színes bors
  • Vega-mix zöldségpor
  • fokhagyma vagy fokhagyma granulátum
  • 15 dkg fetasajt
  • kakukkfű
  • szurokfű
  • bazsalikom
  • szurokfű
  • rozmaring
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kenyeret megforgatjuk a fokhagymás, színes borsos, sós, tejes, tojásos egyvelegben. Majd kibélelünk vele egy kivajazott edényt.

A maradék tojásos keverékhez teszünk még 4 tojást, tejfölt, fokhagyma granulátumot, Vega-mixet, őrölt színes borsot, és ízlés szerint szárított zöld-fűszereket. Hozzá morzsoljuk a fetasajtot, és belereszeljük a nagy lyukú reszelőn a 2 kis cukkinit.

A 12 cm-es csípős kolbászt pici darabokra vágjuk, és a mikróban kisütjük a zsírját, majd a kolbászdarabokat a tojásos keverékhez adjuk. A masszát beleöntjük a kenyérágyba.

200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre, majd 170 fokon még 20 percig sütjük.

Nagyon finom vacsora.

Beküldő: Márti
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/

Rakott bundáskenyér 5.00/5 (2 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére