Főoldal / Egytálételek / Rakott burgonya másképp

Rakott burgonya másképp

Rakott burgonya másképp

Rakott burgonya másképp

Hozzávalók:

  • kb. 1 kg krumpliból tört burgonya
  • 1 szál kolbász
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 1 fej hagyma
  • 1 piros húsú paprika (kápia vagy pritamin)
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 tojás
  • só, bors
  • kevés vaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy hőálló tálat vagy tepsit kivajazunk, és belesimítjuk a burgonyapürét, megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

A tetejét befedjük a szeletelt bacon szalonnával. Majd rászórjuk a vékonyra felszeletelt hagymát, a felszelt kolbászt és a karikára vágott paprikát.

A tejfölt kikeverjük a tojással, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a rakott burgonya tetejére öntjük.
170 fokra előmelegített sütőben kb. 40perc alatt megsütjük.

Friss tejföllel és savanyúsággal kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
A maradék burgonyapüré felhasználása kreatívan ;-)
Ízlés szerint főtt tojást, debrecenit vagy virslit is tehetünk rá.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére