Főoldal / Egytálételek / Rakott karaj

Rakott karaj

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott karaj

Rakott karaj

Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj
  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg mexikói zöldségkeverék
  • 1 piros húsú paprika (pritamin vagy kaliforniai)
  • 2 fej hagyma (vörös vagy lila)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 1 nagy doboz tejföl (450-500ml)
  • 20-25 dkg sajt (pl trappista)
  • kevés olaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát, megpucoljuk, 1-2 mm-es szeletekre vágjuk, és forró serpenyőben, kevés olajon elősütjük, majd félretesszük.
A hús szeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, és bedörzsöljük a zúzott fokhagymával.
A felhevített serpenyőben mindkét oldalán elősütjük a hús szeleteket.
A mexikói zöldségkeveréket, lobogó sós vízben 5-8 perc alatt megfőzzük. A hagymát vékonyan felszeleteljük, a paprikát vékony csíkokra vágjuk.

Egy hőálló edényt vékonyan kikenünk olajjal. Az aljába sorakoztatjuk a burgonya felét, sózzuk, borsozzuk, majd elhelyezzük rajta a hús szeleteket.
A húsra halmozzuk a zöldségkeveréket, a lilahagymát, és a paprika csíkokat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd halmokban rátesszük a tejföl felét.
Befedjük a maradék elősütött burgonyával. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a szeletelt bacont, majd rásimítjuk a maradék tejfölt.

Alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 40 perc múlva kivesszük a sütőből, levesszük, róla a fóliát majd bőven megpakoljuk a tetejét a reszelt sajttal. Visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt szépen megpirul.
Savanyúsággal vagy salátával és friss tejföllel kínáljuk.

Rakott karaj 5.00/5 (8 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére