Rakott karaj gazdagon
Hozzávalók:
A köret:
|
|
Elkészítés:
A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk. A szélét körben bevagdossuk, hogy amikor sütjük ne ugorjon össze. Az olajat kikeverjük az ízlés szerinti hús fűszerrel és beleforgatjuk a szeleteket. Pár órára vagy egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük pácolódni.
A karaj szeleteket felhevített serpenyőben mindkét oldalán elősütjük, majd egy hőálló sütőedény aljába egymás mellé lerakjuk.
Rátesszük a feltéteket az alábbi sorrendben: Füstölt sajt szelet, Sonka, paradicsom karikák, lilahagyma karikák, vékonyra szelt kolbász, húsos szalonna, paprika.
Lefedjük alufóliával, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Majd kivesszük, levesszük róla a fóliát, megszórjuk reszelt sajttal, visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.
Sült burgonyával vagy steak burgonyával és ízlés szerinti savanyúsággal/salátával kínáljuk.