Főoldal / Egytálételek / Rakott kelbimbó Gasztropajti konyhájából

Rakott kelbimbó Gasztropajti konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott kelbimbó Gasztropajti konyhájából

Rakott kelbimbó Gasztropajti konyhájából

Hozzávalók:

  • 60 dkg kelbimbó
  • 60 dkg darált sertéslapocka
  • 30 dkg rizs
  • 1 nagy fej hagyma
  • frissen őrölt bors
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 3-4 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 kanál liszt
  • 1 kanál zsemlemorzsa
  • kevés étolaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A rizst kevés olajon enyhén megpirítjuk. Felöntjük annyi meleg levesalaplével, hogy 1 ujjnyira ellepje. A rizst így megfőzzük.

Ha fagyasztott kelbimbót kapunk csak, akkor tésztaszűrőben kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük. Ha friss kelbimbót használunk, enyhén sós vízben előfőzzük és lecsepegtetjük.
A tejfölt elkeverjük a felvert tojással, a liszttel, a reszelt sajttal, és kicsit megsózzuk.

Serpenyőben, kevés olajon fehéredésig pirítjuk a darált húst, ráreszeljük a hagymát, és hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát. Sózzuk, borsot őrlünk rá, majd hozzákeverjük a főtt rizst.

Egy sütőtálat kivajazunk, aljára zsemlemorzsát szórunk, majd ráhalmozzuk a rizses húskeveréket.
Erre tesszük a kelbimbót, egyenletesen elterítjük, majd ráöntjük a tejfölös mártást.

170 fokra előmelegített sütőbe tesszük lefóliázva, majd 20 perc után levesszük róla a fóliát, és addig sütjük, hogy összeálljon a tetején a mártás.

Tálalás előtt megszórjuk őrölt pirospaprikával. Várjunk vele, hogy kicsit hűljön, mert akkor lehet igazán szép kockákat vágni belőle.

Értékeld a receptet

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére