Rakott kelbimbó Gasztropajti konyhájából
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A rizst kevés olajon enyhén megpirítjuk. Felöntjük annyi meleg levesalaplével, hogy 1 ujjnyira ellepje. A rizst így megfőzzük.
Ha fagyasztott kelbimbót kapunk csak, akkor tésztaszűrőben kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük. Ha friss kelbimbót használunk, enyhén sós vízben előfőzzük és lecsepegtetjük.
A tejfölt elkeverjük a felvert tojással, a liszttel, a reszelt sajttal, és kicsit megsózzuk.
Serpenyőben, kevés olajon fehéredésig pirítjuk a darált húst, ráreszeljük a hagymát, és hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát. Sózzuk, borsot őrlünk rá, majd hozzákeverjük a főtt rizst.
Egy sütőtálat kivajazunk, aljára zsemlemorzsát szórunk, majd ráhalmozzuk a rizses húskeveréket.
Erre tesszük a kelbimbót, egyenletesen elterítjük, majd ráöntjük a tejfölös mártást.
170 fokra előmelegített sütőbe tesszük lefóliázva, majd 20 perc után levesszük róla a fóliát, és addig sütjük, hogy összeálljon a tetején a mártás.
Tálalás előtt megszórjuk őrölt pirospaprikával. Várjunk vele, hogy kicsit hűljön, mert akkor lehet igazán szép kockákat vágni belőle.