Rakott krumpli
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A krumplit hámozzuk meg, majd forró sós vízben főzzük addig, míg épphogy megpuhul.
A tojást ugyancsak forró vízben kb. 7-8 perc alatt főzzük keményre.
Miután megfőtt, engedjünk rá jéghideg vizet, hogy könnyebben tudjuk meghámozni.
Kenjünk ki vajjal egy sütésre alkalmas tálat. A kissé lehűlt krumplit vágjuk szeletekre, s rakjuk ki a tál alsó rétegét a burgonyaszeletekkel. A következő réteget rakjuk ki tojás-, majd a rákövetkezőt kolbászszelettel. (tehetünk közé hagymát virslit,sőt akár sajtot is)
Végül a maradék szeletelt krumplival fedjük be. Takarjuk le alufóliával.
Előmelegített sütőben kb. 200°C-on süssük kb. 15 percig fólia alatt,majd 15percig fólia nélkül, míg a tetején a krumpli meg nem barnul.
Ekkor locsoljuk meg a tejföllel, majd tegyük vissza a sütőbe további kb. 10 percre sülni. Akkor igazán jó, ha a kolbászból már kisült a zsiradék.