Elmentem!Rakott krumpli II
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 15 dkg apróra vágott császárszalonna
- 2 dl tejszín
- 3 tojás
- 5 dkg vaj
- 10dkg reszelt sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
|
Elkészítési idő: |
1óra 15 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A burgonyákat megpucolom, és 3-4 mm vastag karikákra szeletelem. Sózom, borsozom, hozzáadom az apróra tört fokhagymát, császárszalonnát és jól összerázom.
Egy jénai tálat kivajazok, beleteszem a burgonya felét, rászórom a sajt felét, és ismét a burgonyát.
Közben a tejszínt összekeverem a tojásokkal, megsózom, és az egészet a krumplira öntöm, ráteszem a megmaradt sajtot.
Előmelegített sütőben 160 fokon 1 óra alatt megsütöm.
Vicuska1 (143 Recept)Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett.
Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.