Rakott krumpli kicsit másképp
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük és megpucoljuk. A kolbászokat karikára szeleteljük. A burgonyát meghámozzuk és nyersen egy edénybe karikázzuk.
A krumplira szórjuk az ételízesítőt, és ha szükséges akkor még egy kis sót is. (a burgonya több sót igényel ahhoz, hogy ízletes legyen) Hozzáadjuk az olajat, és a karikázott kolbászt. Jól átforgatjuk. Levet fog ereszteni amit a tejföllel kikeverve fel fogunk használni.
Fedeles edényt választunk a sütéséhez (jénai). Ebbe az edénybe tesszük a burgonya 1/3 részét, majd rászeleteljük a főtt tojásból 5 darabot. Megint a kolbászos burgonya következik és a többi tojás, erre befedésként ismét a kolbászos burgonya.
A burgonya edényének aljában maradt levet kikeverjük a tejföllel, és az étel tetejére simítjuk.
Tetejére kockázott húsos szalonnát teszünk, majd lefedjük. Betesszük a hideg sütőbe, amit 200fokra bekapcsolunk.
A burgonya elkészültéig sütjük, majd a tetejét levéve picit megpirítjuk.
Finom szaftos lesz, de amikor kihűl az étel a szaft is eltűnik.