Rakott tök
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tököt héjastól 1cm-es szeletekre vagy félkörökre vágjuk. És kevés olívaolajjal megkenve meggrillezzük.
(Az egyiptomi recept szerint a tökszeleteket lisztbe mártják, kisütik olajban)
A maradék olajban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát.
Rászórjuk a koriandert, aprított kakukkfüvet, őrölünk rá borsot. (persze, akinek nincs fűszerkertész ura, az használhat szárított fűszereket is)
Beleöntjük a paradicsomot, megszórjuk az aprított kaporral és összepároljuk.
Hozzáadjuk a darált húst és 10percig együtt pároljuk.
Egy hőálló tál alját kirakjuk a tökkel. Nem kenjük ki külön zsiradékkal, hiszen a tök és a ragu is olívaolajos.
A ragut eloszlatjuk a tök tetején, majd befedjük a maradék tökkel.
A tejfölbe(vagy joghurtba) belekeverjük tojást és sót, és a rakott tök tetejére simítjuk.
(természetesen készíthetünk rá ehelyett besamelmártást is)
A tetejét kirakjuk paradicsom szeletekkel.
180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Tipp / megjegyzés:
Evéskor tettünk a tetejére borsos, kakukkfüves friss tejfölt. Bármilyen zöldségsaláta jó hozzá.
Beküldő: Márti
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/