Rakott zöldségek
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A vöröshagymát vágjuk fel vékony csíkokra. A fokhagymát vágjuk nagyon apróra.
A zöldségeket kb. egyforma vastagságúra szeleteljük fel, és enyhén sózzuk be.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd kezdjük el párolni a vékonyra felszeletelt vöröshagymát. Amikor már kezd üveges lenni, adjuk hozzá az apróra vágott kakukkfüvet, és a fokhagymát, majd sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, és szerecsendióval. Pár perc alatt, kevergetve pároljuk félpuhára. (használhatunk szárított kakukkfüvet is, de frissel sokkal finomabb)
Egy jénaitálba (v. kisebb tepsibe) öntsük bele a megpárolt hagymát, és terítsük el egyenletesen.
Ezután a felszelelt zöldségeket szorosan rétegezzük egymásmellé. Ízlés szerint szórjuk meg sóval, és őrölt borssal, majd tegyünk a tetejére néhány szál kakukkfüvet. (v. szórjuk meg szárított kakukkfűvel)
Az előkészített zöldségek tetejére reszeljük rá a sajtot, és locsoljuk meg olívaolajjal, majd a fedjük le a jénaitál (v. tepsi) tetejét.
Tegyük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon pároljuk 35-40 percig. Ezután vegyük le a jénai tetejét, és kb. 20 perc alatt süssük szép pirosra.
Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd fogyasszuk el jó étvággyal.