Főoldal / Vegetáriánus / Rántott karalábé, tejszínes burgonyapürével

Rántott karalábé, tejszínes burgonyapürével

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Rántott karalábé, tejszínes burgonyapürével

Rántott karalábé, tejszínes burgonyapürével

Hozzávalók:

  • 1 nagy vagy 2 közepes zsenge karalábé
  • 3 db tojás
  • 5 ek. ízlés szerinti liszt
  • 8 ek. zsemlemorzsa
  • étolaj a sütéshez
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt bors
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A karalábét megtisztítjuk és 3-4 mm vastagra felszeleteljük. Enyhén, sózzuk, borsozzuk.

A karalábé szeleteket lisztbe, felvert, sózott tojásba és a zsemlemorzsában megforgatjuk.
Bő, forró olajban, mind két oldalán pirosra sütjük, majd itatós papírra szedjük, hogy a felesleges étolajat leitassuk róla.

Önállóan is finom étel, de ebben az esetben tejszínes, burgonya pürével tálaltam. Ami ugyanúgy készül mint a normál burgonyapüré, vajjal és (tej helyett) tejszínnel habosítjuk ki.

Jó étvágyat hozzá!

Rántott karalábé, tejszínes burgonyapürével 4.25/5 (4 értékelés)

Magyarné Nyírő Kati Magyarné Nyírő Kati (6 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére