Rebarbaraleves málnahabbal
Hozzávalók:
A málnahabhoz:
|
|
Elkészítés:
A rebarbaráról húzzuk le a külső, vékony hártyás részt, majd kb. egy centis darabokra vágjuk fel.
Tegyük a feldarabolt rebarbarát egy edénybe, öntsük fel a vízzel, majd adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót, az őrölt fahéjat, a szegfűszeget, reszeljük hozzá a citromhéjat, és nyomjuk bele a citromlevet.
Ezután forraljuk fel, majd vegyük kisebb lángra és pár percig főzzük. (tényleg csak pár percig főzzük, mert különben a rebarbara teljesen szétfog főni )
A tejfölt keverjük simára a pudingporral, és egy kevés levessel, majd óvatosan kevergetve, csorgassuk a levesbe. Ezután kevergetve forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről és hűtsük langyosra.
A vajat és a barna cukrot tegyük egy serpenyőbe, majd állandó kevergetés mellett karamellizáljuk meg. Ezután adjuk hozzá a málnát, szórjuk meg a vaníliás cukorral, és az őrölt fahéjjal, majd kb. öt percig, néha megkeverve pároljuk meg.
Ezután egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a habba, majd hűtsük ki egészen.
A tejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a teljesen kihűlt málnapépet. (vigyázzunk nehogy túl lágy legyen a hab, ezért csak apránként keverjük össze a málnapéppel)
Tálaláskor merjük az éppen csak langyos levest tányérba, majd kanalazzuk rá a málnahabot és úgy kínáljuk.