Répás szezámmagos szendvicskenyér
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Minden hozzávalót bepakolunk egy tálba, és a mixer dagasztókarával bedagasztjuk a tésztát. (ezt elvégezhetjük kenyérsütőgéppel is) A lisztet folyamatosan adagoljuk, így látjuk, hogy pontosan mennyi kell hozzá.( nekem kicsivel több kellett még hozzá, hogy ne ragadjon a tészta.)
A dagasztás után már nem lisztezzük a tésztát, lefedve kétszeresére kelesztjük, majd jól átgyúrjuk, megformázzuk, és sütőpapírral bélelt formába tesszük.
Letakarva ismét a kétszeresére kelesztjük, majd hosszában bemetszük a kenyeret, lespricceljük vízzel és szórunk rá szezámmagot.
A sütő aljába forró vízzel teli edényt teszünk, majd előmelegítjük 200 fokra. Betesszük a kenyeret és kb. 50 perc alatt megsütjük.
Finom répás szezámmagos szendvicskenyér, ami másnapra sem szárad ki.
Tipp / megjegyzés:
Nem kell félni a narancslétől, nagyon finom ízű kenyér lesz a végeredmény.