Részeges szelet
Hozzávalók:
A krém hozzávalói:
A tetejére
|
|
Elkészítés:
A tojásokat nem választjuk szét. Egyben felverjük a cukorral és lassan hozzáadjuk az olajat is. Amikor már jó habos, belekeverjük a szódabikarbónás lisztet. Sütőpapírral bélelt sütőlapra simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Sütés után két lapra vágjuk.
A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, majd kettéosztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a vízgőz felett felolvasztott csokoládét.
A puha margarint a cukorral kikeverjük, és kettéosztjuk. A vajas krémet kihűlt pudingokhoz adjuk. A fele a vaníliás hoz megy, a másik fele pedig a csokis krémbe kerül a dióval együtt.
A csokis krémet az alsó lapra simítjuk.
A tejet a rummal összekeverjük és a babapiskótákat egyenként belemártjuk. A megmártott piskótákat a csokis krémre tesszük.
Erre kerül a vaníliás krém, majd a második piskótalap.
A tetejére simítjuk a felvert tejszínhabot, majd tetszés szerint díszítjük.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.