Főoldal / Kelt tészták / Réteges tejfölös sonkás pogácsa

Réteges tejfölös sonkás pogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Réteges tejfölös sonkás pogácsa

Réteges tejfölös sonkás pogácsa

Hozzávalók:

  • kb. 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 2 tk. só
  • 1 kk. méz

A töltelékhez:

  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 3 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 kk. só 
  • 15 dkg füstölt sonka reszelve

A tetejére:

  • 1 tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

1 deci langyos tejben elverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk. A liszthez keverjük a sót, az olajat, a felfuttatott élesztőt, a többi tejet és bedagasztjuk a tésztát.

A tésztát letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Egy nagy piteformát kibélelünk sütőpapírral. A tejfölt elkeverjük a sóval és a reszelt sonkával.

A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk őket. Mindegyiket megkenjük olvasztott vajjal, majd a tejfölös sonkás krémmel és a piteformában egymásra rakjuk őket. A legfelső lapot már nem kell megkenni.

Pizzavágóval cikkekre osztjuk, így a sütés után majd könnyen szét lehet választani őket. Letakarva, még fél órát kelesztjük, majd megkenjük a tetejét tojással és megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben először 10 percig sütjük, majd lecsökkentjük a hőt 180 fokra és aranysárgára sütjük. Ez kb. 35 perc.

Figyeljünk rá, hogy a közepe is átsüljön.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére