Réteges tejfölös sonkás pogácsa
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
1 deci langyos tejben elverjük a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk. A liszthez keverjük a sót, az olajat, a felfuttatott élesztőt, a többi tejet és bedagasztjuk a tésztát.
A tésztát letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Egy nagy piteformát kibélelünk sütőpapírral. A tejfölt elkeverjük a sóval és a reszelt sonkával.
A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk őket. Mindegyiket megkenjük olvasztott vajjal, majd a tejfölös sonkás krémmel és a piteformában egymásra rakjuk őket. A legfelső lapot már nem kell megkenni.
Pizzavágóval cikkekre osztjuk, így a sütés után majd könnyen szét lehet választani őket. Letakarva, még fél órát kelesztjük, majd megkenjük a tetejét tojással és megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben először 10 percig sütjük, majd lecsökkentjük a hőt 180 fokra és aranysárgára sütjük. Ez kb. 35 perc.
Figyeljünk rá, hogy a közepe is átsüljön.