Főoldal / Desszertek / Ribizlis, kókuszos panna cotta

Ribizlis, kókuszos panna cotta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ribizlis, kókuszos panna cotta

Ribizlis, kókuszos panna cotta

Hozzávalók:

  • 400 ml kókusztej
  • 200 ml tejszín
  • 2 tk. zselatin
  • 2 lapos ek. eritrit (vagy cukor)
  • 1 cs. vaníliás cukor

A ribizli zseléhez:

  • 40+10 dkg ribizli (mirelit vagy friss)
  • 2-3 ek. eritrit (vagy cukor)
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1,5 tk zselatin
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kókusztejet és a tejszínt egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk az eritritet (vagy cukrot) a vaníliás cukrot és felmelegítjük. Ha már langyos, hozzáadjuk a zselatint, és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik benne. Felforralni nem szabad!
Ha langyosra hűlt, elosztjuk 4-5 pohár aljában, majd betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

A 40 dkg ribizlit egy lábosba tesszük, majd hozzá adunk 2-3 ek. eritritet (vagy cukrot), a vaníliás cukrot, és kevergetve főzzük kb. 5 percig. Ezután vegyük le a tűzről, majd egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a zselébe.
Az átpasszírozott ribizlis pépet tegyük vissza a tűzre, állandó keverés mellett szórjuk bele a 1,5 tk zselatint. Melegítsük, amíg a zselatin elolvad, majd hűtsük langyosra.
Keverjünk bele kb 10 dkg mirelit vagy friss ribizlit, majd kanalazzuk a megdermedt kókuszos panna cotta tetejére.

Tegyük a hűtőbe dermedésig.
Hidegen kínáljuk.

Ribizlis, kókuszos panna cotta 5.00/5 (5 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére