Ribizlis szívek
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
Lisztben elkeverjük a sót, a maradék cukrot, majd hozzáadjuk a tejszínt, a tojást, és kidagasztjuk. Mikor már szépen elválik az edény oldalától beledolgozzuk az olvasztott vajat.
Kelesztő tálban duplájára kelesztjük, majd munkalapon átgyúrjuk, és enyhén lisztezett felületen jó nagyra kinyújtjuk.
Megkenjük vastagon ribizli lekvárral, két oldalról középre haladva felcsavarjuk, majd kb 3 cm-es darabokra felvágjuk. Így dupla csiga lesz a szeletekből.
A két csiga találkozásánál kihúzzuk a tésztát így lesz belőle szív forma.
Sütőpapírral leterített sütőlapra sorakoztatjuk őket, még 35 percet kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.