Főoldal / Desszertek / Rigó Jancsi

Rigó Jancsi

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rigó Jancsi

Rigó Jancsi

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 7 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 7 dkg kakaó
  • 5 dkg darált mogyoró
  • 1 cs. vaníliás cukor 

A töltelékhez:

  • 7,5 dl tejszín
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg kakaó

A tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg ráma
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A sárgákat a cukorral fehéredésig verjük. Hozzáadjuk az átszitált lisztet, a kakaót, a vaníliás cukrot, a mogyorót, és a kézi habverővel simára verjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A jéghideg tejszínt egy hideg tálban kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük az átszitált porcukros kakaót, és letakarva a hűtőbe tesszük, megszilárdulni.

A kihűlt tésztát ketté vágjuk, majd a megfelelő állagú krémmel megkenjük. (ha úgy látjuk adjunk a tejszínhez egy habfixet is)

A csokit és a rámát felolvasztjuk, és kézi habverővel összedolgozzuk. Bevonjuk a csokimázzal a sütemény tetejét, és a hűtőbe tesszük dermedni.

Forró vízben mártott késsel nagy kockákra szeleteljük.

Tipp / megjegyzés:
Minden hozzávaló hideg legyen, akkor lesz tökéletes a süti, ha egyszerűsíteni akarjuk a munkát, akkor a tepsibe tegyük vissza a torta lapot, kenjük meg krémmel, rá a másik lap majd a mázat dermesszük rá.

Rigó Jancsi 5.00/5 (1 értékelés)

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére