Főoldal / Desszertek / Rigó Jancsi muffin

Rigó Jancsi muffin

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rigó Jancsi muffin

Rigó jancsi muffin 1

Hozzávalók:

24db közepes méretű muffinhoz

  • 2tojás
  • 5ek víz
  • 15dkg cukor
  • 1/2csomag sütőpor
  • 12dkg liszt
  • 2 ek kakaó
  • csipet só
  • (ízlés szerint adható  hozzá 1 kávéskanál fahéj)

Krém:

  • 4dl tejszín
  • 10dkg csokoládé
  • 1habfixáló
  • ízlés szerint porcukor

Tetejére:

  • 10dkg olvasztott csokoládé
  • Csokoládé reszelék
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a kakaóval elkevert a sütőporos lisztet.

A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
A formákat 1/3 ig töltsük meg, mert sütés alatt megnőnek a muffinok , most nem kell hogy magas legyen, mert krémet teszünk a tetejére.

Tűpróbáig sütjük. (kb 200fokon kb.10perc)
Majd hagyjuk kihűlni.

A csokoládét gőz felett felolvasztjuk,kevergetve langyosra hűtjük.
A tejszínt habfixálóval kemény habbá verjük,és apránként hozzákeverjük az olvasztott csokoládét.

A kihűlt muffinokra habzsákból krémet nyomunk.

Majd rácsorgatjuk az olvasztott tejszínt megszórhatjuk csokoládéreszelékkel.

Rigó Jancsi muffin 4.59/5 (44 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére