Főoldal / Egytálételek / Rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

 

 

Hozzávalók:

  • 2 szelet füstölt szalonna
  • 1 szál füstölt csípős kolbász
  • 80 dkg lecsópaprika
  • 2 db csípős hegyes zöld paprika
  • 4 db chili paprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg paradicsom
  • 1/2 pohár rizs
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • piros arany
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A szalonnát csíkokra, a paprikákat karikára, a hagymákat apróra vágom, a paradicsomot szeletelem.
Egy serpenyőbe beleteszem a hagymákat és a rizst, öntök rá olajat, és éjszakára a hűvös kamrába teszem.

Másnap a serpenyőben megpirítom a hagymát, a rizst és a chilit, majd beleteszem a paprikákat, végül a paradicsomot, fűszerezem.

Időnként megkavarom, hogy ne kapjon oda.

Felszeletelem a kolbászt, amikor már majdnem kész a lecsó, beleteszem.

Néhány perc után kikapcsolom a tűzhelyt, és lefedve, hagyom hogy hőn tartáson párolódjon tovább a rizs.

Tálalok.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére