Főoldal / Desszertek / Román krémes Eta módra

Román krémes Eta módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Román krémes Eta módra

Román krémes Eta módra

Hozzávalók:

30×40 cm-es nagy tepsihez

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 25 dkg porcukor
  • 2 ek. méz
  • 1 ek. szódabikarbóna
  • 4 db tojás

A töltelékhez:

  • 30 dkg darált dió
  • 25 dkg porcukor
  • 1 liter tejföl (20 %-os)
  • 2 cs. vaníliás cukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagolva kb 2 órát pihentetjük.

A pihentetés után 4 részre osztjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk vagy sütőpapíron (ne ijedjünk meg, kicsit ragadós a tészta), áthúzzuk a tepsi hátoldalára és azon sütjük meg. 180 fokon kb 8-10 perc. Vigyázzunk, mert hamar sülnek!

A tésztába nem kell zsiradék!

A krém hozzávalóit jól kikeverjük, majd a lapokat betöltjük úgy, hogy a tetejére is jusson a krémből.

Ízlés szerint díszíthető a sütemény.

Pár óra múlva szeletelhető is.

Román krémes Eta módra 5.00/5 (1 értékelés)

Eta (49 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére