Rongyos lapótya
Hozzávalók:
A tészta kenéséhez:
A sütéshez:
|
|
Elkészítés:
A lisztet a sóval, aludttejjel, szódabikarbónával, és langyos vízzel közepes keménységű tésztává gyúrjuk. Jól kidolgozzuk, és legalább fél órára félretesszük pihenni.
Liszttel hintett munkalapra tesszük,kinyújtjuk úgy 1/2 cm vastagra. Lekenjük lágy zsírral. Ezután feltekerjük mint a bejglit és 6 darabba vágjuk.
Ezeket a csiga tekercseket a talpukra állítjuk. Szépen ellapogatjuk őket egyenként.
A serpenyőben az étolajat felmelegítjük és egyenként kisütjük benne őket.
Először fedő alatt sütjük, ahol szépen felhólyagosodik, majd megfordítjuk és fedő nélkül sütjük készre.
Papírtörlőre szedjük. Tálalhatjuk tetszés szerint ,tejföllel, sajttal vagy akár fokhagymás tejföllel is.