Rozmaringos csülök, lecsós krumplival
Hozzávalók:A lecsós krumplihoz:
A rozmaringos csülökhöz:
|
|
Elkészítés:
A lecsós krumpli elkészítése:
A hozzávalókat sütőtálba, vagy tepsibe halmozzuk. Zsiradékra nincs szükség!
A krumplival kezdjük. Sózzuk meg kicsit, őröljünk borsot rá. Jöhet a hagyma, a fokhagyma, majd a paprika, végül a paradicsom. Erre is tegyünk egy kis sót, borsot, aprítsuk rá a zöld fűszereket, majd mehet az egész a sütőbe. Ha nincs teteje a tálnak, fóliázzuk le. A fólia alatt közép meleg sütőben 1 óráig sülhet. A fóliát, csak a legvégén kell levenni, és így is pirulhat kicsit.
A csülök elkészítése:
A kicsontozott csülköt sóval, borssal, mustárral, esetleg őrölt pirospaprikával bedörzsöljük, fokhagymával megtűzdeljük, a bőrét beirdaljuk. A bőrét ne sózzuk, csak a vágatokba tegyünk belőle. Tapasztalatom szerint ropogósabb lesz, ha nem kerül rá só. A tepsibe bőrével felfelé helyezzük, rozmaring szálakat teszünk mellé, majd lefóliázva sütőbe tesszük. A csülök nagyságától függően 2-3 óráig kell sülnie. A vége felé, a fóliát levesszük, sörrel időnként meg-meg öntözzük, így roppanósabb lesz a bőre. A rozmaring, a fólia alatt együtt sütve átadja aromáját a húsnak, így kitűnő ételt kapunk.
A már elkészült lecsós tepsis krumplival tálaljuk. Egyszerre is süthetjük, de a krumpli lényegesen korábban kész lesz.