Rozmaringos sült kacsamáj
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A kacsamájat sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval.
Fektessünk le két szelet bacont egymásmellé, majd helyezzünk rá egy befűszerezett májat, és tekerjük fel.
Ezután egy rozmaringágat óvatosan helyezzünk a bacon és a máj közé. (minden egyes májjal, így járjunk el)
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, locsoljuk meg az olívaolajjal, majd helyezzük rá a májtekercseket.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt szép pirosra. Vigyázzunk nehogy túl sokáig süssük, mert akkor a máj nagyon kiszárad. (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem)
Tálaláskor helyezzük tányérra a szép pirosra sült kacsamájat, majd ízlés szerint körettel, salátával kínáljuk.