Főoldal / Szárnyas Ételek / Rozmaringos tepsis csirkecomb

Rozmaringos tepsis csirkecomb

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rozmaringos tepsis csirkecomb

Rozmaringos tepsis csirkecomb

Hozzávalók:

(2 személyre)

  • 2 egész csirkecomb
  • 60 dkg apró szemű újburgonya (parázs burgonya)
  • 1 kisebb ág rozmaring
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma (egyben)
  • 2 fej lilahagyma (vagy vöröshagyma)
  • 1/2 citrom héja
  • 1/2 citrom leve
  • 2 ek. olíva olaj
  • 5 dkg vaj
  • só, bors
  • 1 nagy csokor petrezselyem
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkecombokat megmossuk, megtisztogatjuk, majd a bőrét óvatosan fellazítjuk.
Bedörzsöljük sóval és alaposan bekenjük a bőr alatt és kívül is a puha vaj felével.
Borsozzuk, és a bőre alá 2-3 rozmaring levelet valamint kevés zúzott fokhagymát dugdosunk.

A burgonyát megmossuk, és mindegyiket kettévágjuk. Egy hőálló edénybe pakoljuk őket, majd ráhelyezzük a csirkecombokat.

A csirkecombokra csavarjuk a citromlevet, majd a combokat és a burgonyát is meglocsoljuk olíva olajjal. (használhatunk napraforgó olajat is, ha éppen az van otthon) Rápakoljuk a csíkokra vágott citromhéjat, az egyben hagyott gerezd fokhagymákat és még ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, rozmaring leveleket szórunk rá.
Alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol szép lassan megsütjük.

Ha a hús már átsült, levesszük róla a fóliát, megszórjuk a húst és a burgonyát is kevés apró kockára vágott vajjal, majd fólia nélkül szép pirosra sütjük.
Tálalás előtt a burgonyát bőven megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Ízlés szerinti savanyúsággal vagy salátával kínáljuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Rozmaringos tepsis csirkecomb 5.00/5 (4 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére