Rózsa szelet
Hozzávalók:
A mázhoz:
A hintéshez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,majd 3 cipót formálunk belőle.
Az egyik cipóba beledolgozzuk a kakaóport.
A cipókat lisztezett deszkán egyenként kinyújtjuk.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd beletesszük az első kinyújtott sima lapot, amit megkenünk baracklekvárral, majd megszórjuk cukrozott darált dióval.
Rányújtjuk a barna lapot, megkenjük lekvárral, és megszórjuk cukrozott darált dióval.
Végül a 3. lappal befedjük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A máz hozzávalóit jól kikeverjük, és megsült meleg tészta tetejére simítjuk.
Ha a máz megdermedt, kockákra szeletelve kínáljuk.
A rózsa szelet tökéletes vendégváró sütemény.