Rózsa szelet Edit konyhájából
Hozzávalók:A tésztához:
A mázhoz:
A lapok kenéséhez:
A szóráshoz:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk majd három cipóra osztjuk és az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport.
Egy 24 × 39 cm-es tepsit sütőzsírpapírral kibélelünk.
Egy világos lapot az aljára nyújtjuk, megkenjük baracklekvárral, majd megszórjuk cukrozott darált dióval. Kinyújtjuk a kakaós lapot és a tepsiben lévőkre simítjuk. Megkenjük lekvárral, megszórjuk a maradék cukrozott darált dióval.
Végül a harmadik kinyújtott lappal befedjük.
A tetejét villával megszurkáljuk és 190 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A máz hozzávalóit egy tálba tesszük és kikeverjük. A megsült meleg tészta tetejére simítjuk.
Ha kihűlt a sütemény és megszáradt a máz, szeletelve kínáljuk.