Rumos csokis szelet
Hozzávalók:A piskótához (25×40 tepsi):
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval felverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és kanalanként a kristálycukrot. Hozzáadjuk a tojás sárgáját és az olajat, majd hozzászitáljuk a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet. Fakanállal elkeverjük, hogy a habot ne nagyon törjük össze, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, kb 15-20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
A pudingport megfőzzük a tejjel cukor nélkül. A puha margarint kikeverjük a porcukorral, majd apránként a kihűlt pudingba keverjük. Rummal vagy rumaromával ízlés szerint ízesítjük.
A kihűlt tésztát félbe vágjuk, megtöltjük a rumos-csokis krémmel, úgy, hogy a tetejére is jusson belőle. Hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.
A tetejét apróra vágott, vagy reszelt csokoládéval díszítjük. Kockákra vágva kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Annyi változtatást csináltam, hogy nem csokimázat raktam a tetejére, hanem a saját krémjével kentem meg, és darabolt csokival szórtam meg a tetejét.
A süteményt Bézi-Kéki Anett receptje alapján készítettem.