Elmentem!Rumos fahéjas szilvalekváros süti
Hozzávalók:
- 6 egész tojás
- 12 dkg diabetikus süteményliszt
- 1 cs. sütőpor
- fél dl langyos vízben feloldott édesítőszer
A tetejére:
- szilvalekvár
- 2-3 ek. rum (vagy kevés rumaroma)
|
Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét kemény habbá felverjük.
Beleforgatjuk a tojások sárgáját, a vizet, és apránként a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan simára keverjük.
Egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a masszát. A szilvalekvárt elkeverjük a rummal, és egy kiskanál segítségével halmokat rakunk belőle a tészta tetejére.
180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, kockákra vágva kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Ezt a sütit így a cukorbetegek, liszt érzékenyek, fogyózok is fogyaszthatják. Rizsliszt, kukorica lisztből áll.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!