Rumos kávés diós kocka
Hozzávalók:A tésztához:
A piskóta lekenéséhez:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a diót. Végül beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt szögletes tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt ketté vágjuk.
A margarint a porcukorral habosra keverjük.A pudingot a tejjel keményre főzzük majd kihűtjük. Mikor már csak langyos, hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint.
A alsó piskótalapot megkenjük lekvárral, erre simítjuk a krém felét. A tetejét kirakjuk a kávéba mártott babapiskótával, erre ismét egy réteg krém következik, majd rátesszük a piskóta tetejét.
A piskóta tetejét bevonjuk a maradék krémmel, és megszórjuk csoki reszelékkel.
Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy kihűljön, és az ízek összeérjenek.
Tipp / megjegyzés:
Arra vigyázzunk hogy a babapiskótát csak meg mártsuk és vegyük ki nehogy szétmenjen. A Lidl-lis babapiskóta a legjobb, én is mindenbe azt használom. Ha nincs gyermek a családban, akkor aroma helyett rumot is lehet használni.
Beküldő: Maja