Elmentem!Rumpuncs pite
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg puha margarin
- 15 dkg porcukor
- 5 tojás sárgája
- 50 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
A krémhez:
- 2 cs. rumpuncs vagy puncs puding
- 5 ek. cukor
- 6 dl tej
- 1 rumaroma
- 5 tojás fehérje
|
Elkészítési idő: |
1 óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
6 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 1/3 – 2/3 arányban elosztjuk. A nagyobb tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy 35 x 35 cmes, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
A pudingot, a tejjel és a cukorral sűrűre megfőzzük, majd hozzáöntjük az aromát, elkeverjük és hűlni hagyjuk. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, és óvatosan a már csak langyos krémbe forgatjuk.
A krémet a tepsiben lévő tésztára kenjük.
A maradék tésztából kígyókat sodrunk és berácsozzuk a sütemény tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben, készre sütjük.
Ha kihűlt, kockákra vágjuk és kínáljuk.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!