Főoldal / Desszertek / Rumpuncs pite

Rumpuncs pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rumpuncs pite

Rumpuncs pite

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg puha margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 5 tojás sárgája
  • 50 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 2 cs. rumpuncs vagy puncs puding
  • 5 ek. cukor
  • 6 dl tej
  • 1 rumaroma
  • 5 tojás fehérje
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 1/3 – 2/3 arányban elosztjuk. A nagyobb tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy 35 x 35 cmes, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.

A pudingot, a tejjel és a cukorral sűrűre megfőzzük, majd hozzáöntjük az aromát, elkeverjük és hűlni hagyjuk. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, és óvatosan a már csak langyos krémbe forgatjuk.

A krémet  a tepsiben lévő tésztára kenjük.

A maradék tésztából kígyókat sodrunk és berácsozzuk a sütemény tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben, készre sütjük.

Ha kihűlt, kockákra vágjuk és kínáljuk.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére