Főoldal / Desszertek / Rumpuncs pite

Rumpuncs pite

Rumpuncs pite

Rumpuncs pite

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg puha margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 5 tojás sárgája
  • 50 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 2 cs. rumpuncs vagy puncs puding
  • 5 ek. cukor
  • 6 dl tej
  • 1 rumaroma
  • 5 tojás fehérje
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 1/3 – 2/3 arányban elosztjuk. A nagyobb tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy 35 x 35 cmes, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.

A pudingot, a tejjel és a cukorral sűrűre megfőzzük, majd hozzáöntjük az aromát, elkeverjük és hűlni hagyjuk. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, és óvatosan a már csak langyos krémbe forgatjuk.

A krémet  a tepsiben lévő tésztára kenjük.

A maradék tésztából kígyókat sodrunk és berácsozzuk a sütemény tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben, készre sütjük.

Ha kihűlt, kockákra vágjuk és kínáljuk.

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére