Főoldal / Levesek / Rusztikus sonkás tortellini leves

Rusztikus sonkás tortellini leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rusztikus sonkás tortellini leves

Rusztikus sonkás tortellini leves

Hozzávalók:

  • 1 tasak (25 dkg) sonkás tortellini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1 db hegyes zöld paprika
  • 1 db hegyes piros paprika
  • 2 db chili paprika
  • 1 szál sárga répa
  • 1 kisebb karalábé fele
  • 1 szelet zeller
  • 2 db paradicsom
  • 3-4 db marokkói zöldbab
  • 2 db brokkoli szára
  • 1/2 brokkoli
  • baby spenót
  • bazsalikom levél
  • petrezselyem zöld
  • olíva olaj
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • 1 db zöldségleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • oregano
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • füstölt sajt
  • Parmezán
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vöröshagymát, fokhagymát darabolom, a paprikákat karikára, a répát, brokkoli szárát, újhagymát 4 cm-es csíkokra, a karalábét, zellert kockákra, a zöldbabot 4 cm-es darabokra vágom. A brokkolit rózsákra szedem, a spenótot egészben hagyom. A bazsalikomot, petrezselymet durván aprítom, a paradicsomot nyolcadolom, a sajtokat lereszelem.

A zöldségeket (répa, zeller, karalábé, zöldbab) vízben felteszem főni, belemorzsolom a leveskockákat, fűszerezem.

Egy serpenyőben olíva olajon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a fokhagymát, majd a paprikát, végül a paradicsomot, fűszerezem, rövid ideig párolom, majd félreteszem.

A mikor a zöldségek félig megpuhultak, a forrásban lévő levesbe beleteszem a tésztát, majd 5 perc elteltével a brokkolit.

Amikor a tészta megfőtt, hozzáadom a serpenyő tartalmát, kis idő múlva a spenótot, és máris tálalom.

Merek egy tányérba a levesből, szórok rá a reszelt sajtból, és díszítem bazsalikom levéllel és chili paprikával.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére