Rusztikus sonkás tortellini leves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A vöröshagymát, fokhagymát darabolom, a paprikákat karikára, a répát, brokkoli szárát, újhagymát 4 cm-es csíkokra, a karalábét, zellert kockákra, a zöldbabot 4 cm-es darabokra vágom. A brokkolit rózsákra szedem, a spenótot egészben hagyom. A bazsalikomot, petrezselymet durván aprítom, a paradicsomot nyolcadolom, a sajtokat lereszelem.
A zöldségeket (répa, zeller, karalábé, zöldbab) vízben felteszem főni, belemorzsolom a leveskockákat, fűszerezem.
Egy serpenyőben olíva olajon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a fokhagymát, majd a paprikát, végül a paradicsomot, fűszerezem, rövid ideig párolom, majd félreteszem.
A mikor a zöldségek félig megpuhultak, a forrásban lévő levesbe beleteszem a tésztát, majd 5 perc elteltével a brokkolit.
Amikor a tészta megfőtt, hozzáadom a serpenyő tartalmát, kis idő múlva a spenótot, és máris tálalom.
Merek egy tányérba a levesből, szórok rá a reszelt sajtból, és díszítem bazsalikom levéllel és chili paprikával.