Elmentem!Sajtgombóc leves
Hozzávalók:
A leveshez:
- 3 liter víz
- 1 kisebb vörös hagyma
- só
- 2 db leves kocka
- 1 kk. vegeta
- bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa karikákra vágva
- 1 szál fehérrépa
- 1 tk. zellerlevél
A gombóchoz:
- 2 db tojás
- 10 dkg búzadara
- 15 dkg reszelt sajt (trappista és füstölt vegyesen)
- 1 ek. margarin
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A leveshez valókat feltesszük főni.
A gombóc hozzávalóit egy tálban összekeverjük. 10 percet hagyjuk állni, majd vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle.
A felforrt levest hagyjuk még 10 percet forrni, hogy a répák is megpuhuljanak.
A hagymákat kidobjuk a levesből.
A gombócokat a levesbe tesszük, még 5 percet főzzük, majd tálalhatunk.
A gombócok finomak, puhák és ízletesek.
Amikor marad a vasárnapi húslevesből, abba is tehetünk ilyen finom gombócot.
Vass Lászlóné (277 Recept)Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.