Főoldal / Levesek / Sajtos burgonyás cukkinikrémleves

Sajtos burgonyás cukkinikrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos burgonyás cukkinikrémleves

Sajtos burgonyás cukkinikrémleves

Hozzávalók:

  • 1db nagyobb krumpli
  • 1 db közepes cukkini
  • 1 db vöröshagyma (v. 1 cs újhagyma)
  • 10-15 dkg reszelt sajt
  • 1 db zöldségleveskocka
  • őrölt bors
  • szerecsendió
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cukkinit, a krumplit, és a vöröshagymát vágjuk fel kisebb darabokra, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje.

Ezután adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget, a zöldségleveskockát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval.
Forraljuk fel, majd mérsékelt hőfokon, főzzük puhára.(kb. 20 percig főztem)

Amikor már puhára főttek a zöldségek, vegyük le a tűzről, keverjük bele a reszelt sajt felét, majd botmixerrel pépesítsük, hogy sima, krémes állagú legyen a levesünk.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor merjük a forró levest tányérokba, majd a tetejét szórjuk meg bőségesen reszelt sajttal, és apróra vágott snidlinggel (v. karikára vágott újhagymával).

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére