Főoldal / Kelt tészták / Sajtos csiga

Sajtos csiga

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos csiga

Sajtos csiga 1

Hozzávalók:

(kb. 26-30 darabhoz)
A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj vagy ráma margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 db tojás sárgája
  • só ízlés szerint
  • 1 tk. cukor

A töltelék:

  • 15 dkg margarin
  • 40 dkg trappista sajt
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk.
Az összetevőkből begyúrjuk a tésztát, és meleg helyen konyharuhával letakarva egy órát kelesztjük.

A sajtot lereszeljük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra (kb.2-3 mm vastagra) nyújtjuk, és megkenjük olvasztott margarinnal.
Megszórjuk a reszelt sajttal.

A tésztát fel tekerjük mint a bejglit, majd 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk.

A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt, 150-160 fokon megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére