Sajtos csirkemell tejszínes almával
Hozzávalók:A sajtos csirkemellhez:
A mézes-tejszínes almához:
|
|
Elkészítés:
A csirkemellet alaposan mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd hagyjuk egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják.
A reszelt sajtot keverjük össze a tojással, a tejföllel, és az apróra vágott petrezselyemzölddel.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olívaolajjal. Ezután helyezzük rá az előzőleg befűszerezett mellet, majd osszuk el, és egyenletesen kenjük rá a sajtos-tejfölös keveréket.
Végül fedjük be a felszeletelt füstölt sajttal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük szép aranybarnára.
Az almát vágjuk félbe, majd távolítsuk el a magházat. Ezután vágjuk fel ízlés szerinti cikkekre.
Egy teflon serpenyőt hevítsünk fel, majd helyezzük egymásmellé a cikkekre vágott almát, és mindkét oldalát süssük szép pirosra. (nem kell alá zsiradékot tenni!!)
Amikor az almagerezdek már szépen megsültek (ez oldalanként 1-2 perc) csipkedjük rá a vajat, kanalazzuk rá a mézet, facsarjuk rá a citromlevet, reszeljük rá a citromhéjat, és szórjuk meg az apróra vágott bazsalikommal. Ezután óvatosan forgassuk, rázogassuk össze.
Pár perc karamellizálódás után öntsük fel a tejszínnel, majd szintén óvatosan rázogassuk, forraljuk össze. Végül vegyük le a tűzről, és tálalásig tartsuk melegen.
Tipp / megjegyzés:
Ameddig a hús és az alma elkészül, készítsünk mellé ízlés szerint köretet. Nagyon jól illik hozzá a rizs, vagy éppen a krumplipüré, de köret nélkül is fogyaszthatjuk. Én rizst készítettem, és azzal tálaltam.