Sajtos-diós tekercs áfonyamártással
Hozzávalók:
Áfonyamártás hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
A sajtot tördeljük kisebb darabokra, majd adjuk hozzá az előzőleg megpörkölt diót, ízlés szerint snidlinget, sózzuk, borsozzuk, és turmixoljuk össze. Ezután osszuk el hat egyenlő részre. (a diót egy teflon serpenyőben állandó keverés mellett, pörköljük meg pár pillanat alatt)
Egy nedves konyharuhára tegyünk rá egy réteslapot, majd kenjük le olívaolajjal. Ezután hajtsuk félbe, majd egy csíkban helyezzünk rá egy adag tölteléket úgy, hogy a két szélénél kb 1 cm elmaradjon.
Hajtsuk rá a két szélén üresen maradt tésztát, majd a konyharuha segítségével tekerjük fel. (arra figyeljünk, hogy NE tekerjük szorosra!!!)
A maradék réteslapokkal is így járjunk el.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymástól kicsit távolabb a megtöltött tekercseket, majd kenjük le olívaolajjal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra.
Az áfonyát és a többi hozzávalót tegyük bele egy edénybe, majd lassú tűzön főzzük kb. 10 percig. Ezután szedjük ki a szegfűszeget, majd botmixerrel pépesítsük. (ízlés szerint több cukrot is tehetünk bele)
Tálaláskor helyezzük tányérra a ropogósra sült tekercseket, majd az áfonyamártással kínáljuk.