Főoldal / Desszertek / Sajtos magos pogácsa

Sajtos magos pogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos magos pogácsa

Sajtos magos pogácsa

Hozzávalók:

  • 60 dkg tönkölybúza liszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 0,5 dl tej
  • 2 tk. só
  • 22 dkg libazsír
  • 1 db tojás
  • 13 dkg reszelt sajt (füstölt is lehet)
  • 13 dkg tejföl
  • 12 dkg magkeverék*

A lekenéshez:

  • 1 db tojás

*Magkeverék: ezen a néven kapható, aminek az összetétele: szezámmag, lenmag, napraforgó mag, rozspehely

Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

Tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sóval, elmorzsoljuk zsiradékkal. A közepébe öntjük a felfutott élesztőt, hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, és összegyúrjuk.
Enyhén lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, rászórjuk a reszelt  sajt és a magkeverék háromnegyedét.
Gondolatban függőlegesen elharmadoljuk, és a bal oldali darabot a középsőre hajtjuk, majd rá a jobb oldalit. Az így kapott csíkra szórjuk a reszelt sajtot ( egy keveset hagyjunk a tetejére ), és a maradék magkeveréket.
A tészta felső harmadát behajtjuk a közepéig, az alsó harmadát szintén a közepéig. Majd egymásra hajtjuk a részeket, becsukva mint a könyvet.
Éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük pihenni, egy tetővel zárt tálba.

Másnap, enyhén lisztezett munkalapon kb ujjnyi vastagra kinyújtjuk és 4 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk egymástól távol, majd 30 percet pihentetjük.

A tetejét megkenjük a tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.

Sajtos magos pogácsa 5.00/5 (2 értékelés)

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére