Sajtos, pizzasonkás, zöldséges raguval töltött cipó
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojást megfőzöm. Közben a zöldségeket feldarabolom, a sonkát és a sajtot kockára vágom.
Egy nyél nélküli serpenyőben kevés olajon megdinsztelem a hagymákat. Rádobom a sonkát, végül a zöldségeket. Ízlés szerint fűszerezem. Amikor már szépen megpirult minden, a serpenyőt leveszem a tűzhelyről, hozzákeverem a sajtot, és az ugyancsak felkockázott tojást.
Amíg a ragu készült, megskalpoltam a cipót, kivájtam a belsejét. Ebbe az üregbe kanalazom a ragut. A cipót beteszem a serpenyőbe, letakarom alufóliával, és 180 C fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 30 percig sütöm. Majd leveszem a fóliát, átkapcsolom grillfokozatra, és 200 C fokon további 15 percig sütöm.
Egy tányérra rakok salátát, félbevágott retkeket, fűszerezem, meglocsolom ecettel, olívaolajjal. Ráhelyezem a cipót, és díszítem chilivel.
Tipp / megjegyzés:
Ropogós cipóban sült finomságok. Ez maga a gyönyör! Csak nagyétkűeknek! Rajtam kifogott.