Sajtos rizses hús sütőben sütve
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy lábosban 2 evőkanál olajat hevítek, majd hozzáadom a rizst, fehéredésig “pirítom”benne, majd felöntöm annyi vízzel vagy húsleves alappal ami ellepi, és megsózom. Letakarom, hogy duplájára keljen, és puhára főzöm.
A húst apróra kockákra vágom.
A vöröshagymát megpucolom, és apróra vágom.Olajon a hagymát üvegesre párolom, hozzáadom fokhagymát, a pirospaprikát és a húst. Ízlés szerint fűszerezem (só, bors, majoranna), egy kevés vizet is teszek rá
Lefedve a húst puhára főzöm. Ha elkészült összekeverem a megpuhult rizzsel.
A rizses-húsos keveréket egy hőálló tálba öntöm, a közepébe mélyedéseket csinálok, és ide teszem a feltört egész tojásokat.
A tetejére reszelt sajtot szórok.
Előmelegített sütőben 190 fokon átsütöm.
Amikor a tojások megsülnek, és a sajt is ráolvadt tálalhatom.
Tálaláskor tejfölt, és savanyúságot kínálok mellé.
Kiadós és laktató ebéd.
Tipp / megjegyzés:
Akár sütés előtt is tehetünk még rá tejfölt a sajt alá.